LINE UP



THE ADVENT live

ADVENT - egy eljövetel, érkezés; életbe vagy használatba lépés.

Meglehetősen találó név CISCO FERREIRA számára, aki már a műfaj születése óta, a kezdetektől óriási szerepet játszott a techno kialakulásában és fejlődésében. Sőt, valójában Techno életrajza maga a legenda. Cisco már évekkel azelőtt techno zenéket alkotott és live techno fellépései voltak, hogy a világ többi része egyáltalán hallott volna a műfaj létezéséről. Első trackjét 1988-ban adta ki, a techno live show-k egyik úttörője volt, és ha ez még mind nem lenne elég, még hangtechnikusként is dolgozott Derrick May, illetve Adonis & Fingers Inc néhány felvételén.

A lista tovább megy, ahogy Cisco is. A korai évek más techno úttörőitől eltérően, Cisco továbbra is ugyanazzal a szenvedéllyel és intenzitással dolgozik, mint a kezdetekben. Kiadványai, melyek olyan labelek gondozásában jelentek meg, mint például a Tresor, Rotation, Electrix, Kanzleramt, Gigolos, Pure Plastic, Synewave, Drumcode jól példázzák folyamatos törekvését arra hogy folyamarosan alkossa a zenéket és a techno határait egyre kijjebb tolja.

Cisco portugál szülők gyermekeként a portugál Madeira szigetén született. Családja 1975-ben, Cisco 5 éves korában Londonba költözött. Londonban a Paddington Főiskolán hangtechnikusnak tanult, és tanulmányai befejezésévek hangtechnikai asszisztensként szerzett állást a ZOLOU-ban, majd a WALL Studios-ban.

Ebben az időszakban Cisco rengeteget tanult a hangzásokról és producerkedésről, a mixelésről, minden műfajban, hiszen olyan csapatok és előadók felvételein dolgozott, mint például P.I.L. (John Lydon - Sex Pistols), Robert Plant (Led Zeppelin), That Petrol Emotion, Wild Bunch (Nelly Hopper & Massive Attack), Marco Pirroni (Adam & The Ants), Maxi Priest, Sly Dunbar (Sly & Robbie), Loose Ends, Cheryl Lynn...

1987-ben kezdett Cisco klubokba járni és ekkor ismerkedett meg egy akkoriban teljesen új dologgal, amit Acid House-nak hívtak, és ami őrült mód terjedt London underground szcénájában, illetve ami az 1988-ban, a műfaj aranykorában a 'Summer of Love'-val tetőzött.

Szintén ebben az időszakban, egy lemezkiadó cég, a Jack Trax, mely az elsők közt jelentetett meg Acid House, House és Techno zenéket Angliában, azt a stúdiót jelölte ki bázisául, ahol Cisco dolgozott, így ő volt a hangtechnikusa Fingers Inc, Adonis, Marshall Jefferson és Derrick May néhány kiadványának. Cisco első felvételét 1988-ban adta ki a Ferrari records (R&S records) gondozásában, melyet a 'Cisco Ferreira' EP követett, a Fragile égisze alatt.

Első igazi áttörése 1994-ben jött, amikor az Internal Records őt és a londoni Colin McBean-t (azaz Mr. G) kérte fel, hogy a Salt Tank nevű csapat társ-producerei legyenek. Ezt hamarosan egy lemezszerződés követte, melynek értelmében az Internal/FFRR THE ADVENT-et 12 EP és 3 előadói album megjelentetésére kötötte le.

Jelenleg The Advent már csak CISCO FERREIRA képviseletében megy tovább. Bár eredményei már eddig is történelmet írnak, Cisco tovább viszi a legendát. DJ-ként és live előadóként is rendkívül keresett művész, számos kiadónál producer, illetve saját Techno labelét, a Kombination Research-öt is igazgatja.


www.the-advent.com 
www.myspace.com/ciscoadvent 
www.hyperspace.co.hu
www.deadcode.hu
www.myspace.com/hyperspacecohu
www.myspace.com/deadcodeproduction 


 

 

vissza