LINE UP



Dubfire


liebing

Dubfire „koromfekete, polírozott króm technója” már négy és fél éve ível meredeken felfelé, számos slágerlista-vezető szerzeménnyel és remix-szel. A 2009-ben megjelent "Split the Line [Dubfire Mega Remix]", mely Paul Ritch "Split" és "Walk the Line" c. számainak alkimista szimbiózisa, a lehető legjobban példázza a sötét és evokatív hangzást, amit Dubfire kifejlesztett szóló pályafutása kezdete óta.

2006-ban – miután 15 évig volt a Deep Dish nevű legendás, abszolút sláger gyáros, nemzetközileg messzemenően elismert, Grammy-díjas elektronikus társulás egyik tagja -, DUBFIRE úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez: egy meglehetősen széles spektrumú bázishoz, mely a punk, az indusztriális/new wave, jazz, dub, hip-hop, house és a techno elemeit foglalja magába. Első szóló kiadványa, az  "I Feel Speed”, a klasszikus Love and Rockets c. szám remake-je volt, melyen Dubfire maga vokálozott. Ez egy zenei keresztutat jelölt, mely utalt a mélyebb és sötétebb hangzások felé vett irányára. A rajongók és kritikusok egyaránt lelkesen és elragadtatva fogadták Dubfire új irányvonalát, ahogy szerzeményei egyre inkább a techno merészebb és provokatívabb berkeibe merészkedtek.

A "Roadkill" és "RibCage" című számai már megjelenésükkor techno klasszikusoknak számítottak. A Raveline, a DJ Magazine és számos hasonlóan elismert zenei magazin cikkei, a Mixmag CD mix felkérése, a brit Radio One Essential Mix felkérése, illetve a Beatportal és a Resident Advisor elismerő összegzései az őt övező általános elismerés és rajongás ízelítői csupán. A legjobb kadóknál  megjelent remixei és szerzeményei az elektronikus zenei szcénára világszerte inspiráló hatással voltak, és DUBFIRE számára mind a DJ-k, mind a producerek részéről elismerést hoztak.

2007 végére DUBFIRE már lebetonozta pozícióját a legelőremutatóbb és leghaladóbb szellemű művészek között,  számos fontos elismeréssel a háta mögött, többek közt kétszeres Top 10-es helyezés a Resident Advisor „ 2007-év 100 legjobb Felvétele” között, illetve a DJ Award díjazása a „Legjobb Tech House DJ” kategóriában. 2008-ban a Beatport Awards-on a rajongók DUBFIRE-t választották a  "Legjobb Minimal Előadónak” és a „Legjobb Techno Előadónak” egyaránt – ez utóbbi díjat 2009-ben is megkapta. A  Groove Magazin és a Raveline Magazin is a „Legjobb Remix”-nek választotta sötét himnuszát, a  "Grindhouse [Dubfire Terror Planet Mix]"-t. DUBFIRE a Raveline Magazin 2009-es „Top 10 Nemzetközi DJ” és „Top 10 Producer” szavazásain is első helyen landolt.

Saját produkcióinak kifutójaként, illetve a friss tehetségek gondozására DUBFIRE saját kiadót alapított, Science + Technology Digital Audio néven. A SCI+TEC rajongótábora rohamosan nőtt, az olyan innovatív előadók átütő trackjeinek köszönhetően, mint Delete, Paul Ritch, Rocha & Lewinger, vagy a Dolphins. 2009 márciusában Dubfire a SCI+TEC irányában megálmodott zenei vízióját a DJ Mag mellékleteként megjelent CD-n prezentálta, melynek címe "Past, Present, and Future," volt, a SCI+TEC legjobbjaiból saját kezűleg készített mix formájában. A label jelenleg is büszkén öleli fel a legkiemelkedőbb producereket és a sikerre éhező új felfedezetteket.

2006-ban Dubfire egy virágzó együttműködésbe kezdett Oliver Huntemann techno mesterrel. Kezdeti közös munkájuk során egy óceán választotta el őket egymástól, ám ez nem akadályozta meg őket abban, hogy olyan óriási slágereket alkossanak, mint a „Diablo” és a „Dios”. 2009 őszén a sikerszériát a „Fuego”-val folytatták.

Produkciói és remixei óriási népszerűségnek örvendenek, 2009-ben 8 szerzeménye is szerepelt a Beatport Best of DJ listáján. A „Split the Line” továbbra is a Beatport eladási listájának élén áll. A "Ten Years Cocoon Ibiza" című dupla CD válogatást (amit Loco Dice-szal közösen mixelt) további elismerést vivott  ki a rajongók és kritikusok részéről egyaránt, amit a szeptemberben megjelent „Rabid” még tovább fokozott.

Pályatársai között DUBFIRE mind a mai napig egyedülálló és kiemelkedő DJ, producer  és remixer – aki folyamatosan törekszik egyedi hangzását tovább élezni és fejleszteni. Páratlan elszántsággal tör az elektronikus zene legújabb határainak és rohamosan változó technológiáinak meghódítására. Mindig a váratlant és a meglepőt nyújtja, és eszébe sem jut lassítani.

 

 

 

vissza