LINE UP



DJ HELL

Helmut Geier (másnéven DJ Hell) 1962-ben Altenmarkt an der Alz-ban született. 18 évesen befejezte ipari szerelői tanulmányait, majd teljes egészében a DJ-zés felé fordult, hogy azt tegye elsődleges karrierévé. Ez vitathatatlanul sikerült is neki, hiszen DJ HELL napjaink egyik legismertebb DJ-jévé vált.
DJ munkája mellett számos jelentős nemzetközi művész mentora is egyben, (többek között Fisherspooner, Terranova, Miss Kittin & The Hacker, hogy csak egy párat említsünk) saját labele, az "International Deejay Gigolo Records" égisze alatt.

Első saját kiadványa, a "My Defintion of House" azonnal klub sláger lett, melyet számos további siker követett. DJ-ként HELL az évek során a világ összes metropoliszát bejárta - New York, Paris, Tokyo, Moszkva , Rio de Janeiro... .szinte nincs is a világban olyan nagyváros, ahol ne játszott volna.
DJ HELL Jelentősen hozzájárult a német, és a nemzetközi klub szcéna feltámasztásához a 80-as években. Sokak zenei úttörőként ünneplik őt. Sven Väth és Monika Kruse mellett a sajtó éveken át a '3 Legjobb Német DJ' közé sorolta.

Producerként olyan világhírű előadókkal dolgozott együtt, mint P.Diddy, Grace Jones és Alan Vega.
Hugh Heffner, a Playboy alapítójával is volt egy hosszú együttműködése. A Playboy Partikon való fellépései a világ legünnepeltebb celebjei közé emelték. A los angelesi 50. Évfordulós Playboy Partira egy exkluzív válogatás albumot készített. 2003-ban Helmut Geiert a világhírű, mértékadó GQ magazin az Év Férfijává választotta. Ő mindig is a művészet, divat és zene tökéletes szimbiózisát képviselte. Önbizalma a sajátos ízlésvilága megjelenítését illetően hamar a divatvilág egyik favoritjává tette.
Olyan híres divatcégekkel dolgozott sikeresen együtt, mint például az Agent Provocateur, a Chanel a Levis és olyan divattervezők bemutatóinak vendégfellépője, mint például Donatella Versace vagy Dirk Schöneberger.

Helmut Geier FC Bayern München rajongó. Saját futball edzői igazolvánnyal rendelkezik, és hazai, altenmarkt-i csapatának egyik fő szponzora. 2002-ben a Romuald Karmakar nevű rendező Hell DJ szettjeiről filmet forgatott, "196 bpm" címmel. A filmet a Berlinale-on mutatták be, nagy létszámú közönség előtt. A filmes világban tett kalandja inspirálta Hell-t arra, hogy 2003-ban saját filmet alkosson, "Freakshow - The Real Gigolo History Movie" címmel, melyben betekintést kínált mindennapi munkájába.

Idén jelenik meg új nagylemeze, a Teufelswerk - azaz, az Ördög Munkája. A két témára, Éjszakára és Nappalra felosztott dupla lemezen DJ HELL olyan világhírű művészekkel dolgozott együtt, mint Mijk van Dijk Antony Rother, Bryan Ferry, továbbá Hell régi barátja, Peter Kruder, valamint a világhírű hip-hop szupersztár, P.Diddy.


www.gigolorecords.com
www.myspace.com/djhell 
www.hyperspace.co.hu
www.deadcode.hu
www.myspace.com/hyperspacecohu
www.myspace.com/deadcodeproduction 



 

 

vissza