LINE UP



IGOR DO'URDEN ( Lebensfreude Rec. - Sopron - H )

1989-ben kezdett foglalkozni a zenével. Kezdetben csak a hangszeres zene vonzotta, amatőr zenekarokban dobolt, mellette pedig jazz iskolában képezte magát. A kilencvenes évek közepén robbant be életébe az elektronikus zene, ennek eredményeképpen '96-ban már dj-zéssel foglalkozott, az elkövetkezendő egy-két évben pedig kisebb klubokban lépett fel. Ezzel egy időben csatlakozott a Deadcode Production-hoz, akik Közép-Európa leghíresebb parti sorozatát, a Hyperspace-t indították el.

Az ezredfordulón önálló mix cd-vel jelentkezett, amit még egy követett két év múlva. 2002-ben producer barátja, Jay Cortez jóvoltából jelentette meg első bakelitjét a Strip Rec.-nál Genuine címmel. 2003-ben megalakította saját kiadóját Mutation névvel. A label első megjelenése is ebben az évben történt, a kiadvány címe pedig Rock Zero lett. A lemez olyan neves producerek listáján szerepelt, mint pl. Oliver Ho vagy Inigo Kenedy. 2004-ben Reecoba előadói névvel is zenélésbe kezdett, hogy szíve szerint kalandozhasson a különböző stílusokban. Ez azonban azt eredményezte, hogy egyre jobban 'elhatalmasodott' rajta a 'minimál érzés' és így már Igorként is megmutathatta zenei ízlésének sokszínűségét.

Legfrissebb sikere az elismert német Lebensfreude Records alatt megjelent 'So Easy' című Ep-je, melyet hamarosan újabb megjelenések követnek. Zenéjére leginkább a minimál hangzás jellemző, bár nem idegen tőle a keményebb, birminghami stílus sem. Fellépései szinte mindig kiemelkedőek, hiszen kivételes mixelési technikával rendelkezik. Szettjeire két szó a legjellemzőbb: dinamizmus és változatosság.

www.igordourden.com
www.myspace.com/igordourden 
 

 

vissza