LINE UP



CHRIS LIEBING ( CLR - Frankfurt - D )

Chris Liebing DJ, producer, egy heti rendszerességgel jelentkező rádió műsor házigazdája, illetve a CLR és a Spinclub kiadók propellere. DJ pályafutása során hangzása folyamatosan fejlődött, de techno gyökereihez mindig hű maradt. Chris az első dj-k között volt, akik a zenei digitalizálódás folyamatában következetesen kreatív módon éltek az új lehetőségekkel és ezért a mai napig egyes szerkezeti elemek valós-időben történő manipulálása jelentős szerepet játszik szettjeiben. A különböző software és hardware fejlesztőkkel kialakított jó kapcsolatainak köszönhetően jelenlegi eszközei gyakorlatilag végtelen számú lehetőséget biztosítanak számára. Világszerte keresett DJ, illetve a holland Speedy J-vel a  Collabs liveact tagja

 Íme karrierének néhány kiemelkedő mérföldköve:

Minden 1990-ben kezdődött, a németországi Giessen területén. Akkor még elsősorban Hip Hop, Soul, Pop és House zenéket játszott. Egyre növekvő szenvedélye az elektronikus zene felé arra ösztönözte, hogy saját klubot nyisson, Spinclub néven, 1994-ben. Ekkortájt szerezte első stúdiós élményeit is, illetve megalapította a Soap Records nevű labelt, barátaival együttműködve. Egy állás a frankfurti Eye Q Records-nál a techno szcéna területén hasznos tapasztalatokat és ismeretségeket biztosított számára. Egyszer egy barátja helyett beugrónak hívták a legendás Omen klubba, és Christ a tömeg óriási lelkesedéssel fogadta. Attól a naptól kezdve egészen a klub 1998-as bezárásáig Chris rendszeresen játszott ott, számos nemzetközileg elismert DJ társaságában.

1996-ban Chris otthagyta az Eye Q-t és saját labelt alapított, Audio néven. A label fennállása alatt, 1999 tavaszáig 17 track jelent meg ott, köztük Chris  Audio 07 és Audio 11 című produkciói is, melyek világszintű elismerést kaptak. Ezzel párhuzamosan Chris egy új szenvedélyének is hódolni kezdett, az Evosonic Update című saját rádióműsorát vezette minden pénteken. Hallgatóinak buli tippeket és lemezkritikákat közvetített az Evosonic nevű csatornán. 1999-ben hozta létre jól megalapozott kiadóját, a CLR-t. Ez akkoriban volt, amikor elkezdett különféle népszerű zenei magazinok olvasói szavazásain sorra az élre kerülni, többek közt a „Legjobb Németországi DJ”, „Legjobb Remixer” és a „Legjobb Producer” kategóriákban.

2001 elején megalapította a tisztán remixekkel foglalkozó labelt, a “CLRetry”-t, és olyan producerek mixeit jelentette meg, mint  Marco Carola, Gaetano Parisio, Adam Beyer, Steve Rachmad, Speedy J., Chris Mc Cormack, DJ Rush, Ian J. Richardson és Ben Sims. 2002-ben elkezdett dolgozni első saját szerzői albumán, illetve elindult a  CLR weboldal a „http://www.cl-rec.com“. Ettől kezdve kizárólag a CLR iroda foglalkozott – illetve foglalkozik Chris bookingjaival, és a Labelekkel.   2003 közepén megjelent lemeze, az “Evolution“ óriási feltűnést keltett a médiában és nagyon lelkes kritikákat kapott.
Azon a nyáron sok dolog mozgásba lendült, például Ibizán. Miután négyszer is a Cocoon Ibiza rezidense volt, az évben Chris Carl Cox-nál lépett fel. A következő években, 2004-ben és 2005-ben Mauro Picottoval együtt a Privilege-ben tartott Meganite-ok házigazdája volt. A Privilege adott helyet Chris első és ígéretes Spinclub szezonjának is, 2006-ban. A következő évben a Spinclub a Space-ben folytatódott. A Space-beli sikeres szezon által inspirálva 2008 elején megalakult a Spinclub Recordings label. A Spinclub Radio Show első rezidenciája még ugyanabban az évben kezdődött, az Ibiza Sonica rádió állomás közvetítésével. A nagy sikerre való tekintettel, decemberben ez egy újabb heti rendszerességű adással bővült az Ibiza Global Radio csatornán.

2005 óta Chris saját, minden tekintetben high-tech frankfurti stúdiójában alkot. Szintén 2005 volt a kezdete Speedy J-vel kötött termékeny és máig is fennálló barátságának, melynek eddigi eredménye a Novamute-on megjelent Metalism album, illetve számos single kiadvány. Nemrég jelentek meg újabb darabok, és tervben van egy újabb Collabs album is.

2009 a változások éve volt a CLR számára. Chris Liebing és csapata a CLR fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelték, a labelt átstrukturálták, nyitottak egy újabb irodát Berlinben és rengeteg remek partin ünnepeltek. Chris klub és fesztivál fellépései során az ibizai Space-ben tartott BE estek rezidenseként ismét óriási sikert aratott. Az év elején elkezdte a heti rendszerességű CLR podcast-et, melynek mára már több, mint 200 000 hallgatója van havonta. A CLR-t hivatalosan is átnevezte CREATE LEARN REALIZE – zá ( Alkoss Tanulj Realizálj – hiszen ezt tette egész életében), és ezzel végleg megszabadult a label nevében jelenlevő egójától.



 

 

vissza