LINE UP



Mark Broom


A londoni származású, jelenleg Norfolkban élő Mark Broom neve a 90-es évek eleje óta az angol elektronikus zenei szcéna egyik szinonimájává vált. Igazán termékeny előadó, számtalan produkciókat tudhat a magáénak, melyek olyan híres labelek együttműködésével jelentek meg, mint a  Mo-Wax, Warp, R&S, Soma, Ifach (a Baby Ford -dal), Bpitch Control, Platzhirsch,Rotary Cocktail, Material és nemrégiben a 2020 vision. Karrierje kezdőpontja 89 nyarára helyezhető, amikor is Tenerife-én landolva találkozott az épp betörő Chicago és Acid House hangzásokkal.  Visszatérve Angliába azonnal az újonnan felfedezett zene kutatásába fogott, vett egy pár lemezjátszót és ezzel kezdetét vette zenei karriere. Mark hamar egy kirobbanó szcéna középpontjában találta magát.

1992-ben egy bizonyos Pete Baby Ford DJ-ket keresett az akkor induló party sorozatához, a Nude-hoz. Egy mix szalag meghallgatása után Markot azonnal meghívta lemezeket pörgetni. Nem sokkal később, Mark megismerkedett  Ed Handley-vel és Andy Turner-rel, a hírhedt Black Dog Productions-ból. Találkozásuk eredményeképp stúdió-partnerek lettek; a trió az eredeti General Production Records gondozásában jelentetett meg egy kiadvány sorozatot. Mindent az UXB stúdióban vettek fel, melynek tulajdonosa egy bizonyos Dave Hill volt. Ismeretségük második évében Dave felvetette Mark-nak, hogy csináljanak együtt zenét. Hosszú távú együttműködést hoztak létre, melyet az 1994-ben megalapított Pure Plastic Recordings-szal indítottak. A label otthont adott Mark néhány legkitűnőbb munkájának. Az igazi áttörést a mára már klasszikussá vált Angie is a shoplifter LP megjelenése hozta el Mark-nak, bebetonozva hírnevét a szcéna egyik vezetőjeként.

2001-ben újabb bomba sikert hozott számára, a Dave Hill-lel közösen írt lemez, az In a Rue East’s Indoor Culture Lp formájában. Mark keresett DJ és remixer, az elmúlt két évtizedben a világ legjobb klubjaiban játszott, a Fuse-tól a Fabric-en és a La real-en át a Florida 135-ig. Olyan elismert művészek munkáit dolgozta újra, mint  például Steve Rachmad, Ken Ishi, The Advent, Eddie Flashin Fowlkes vagy  Ben Sims,
Mark nemrég a 2020 vision-höz igazolt 3 EP erejéig, indezen túl pedig még olyan művészekkel is együtt dolgozik, mint a berlini Two Emm, Dustin Zahn illetve a Material labeles Safras.

 

vissza